skräppa

Bekämpning av skräppa. Jan Jansson, Hushållningssällskapet Sjuhärad. Tre orienterade försök med olika stra- tegier för att kemiskt bekämpa skräppa i starkt valldominerade växtföljder på- går i Sjuhärad. Försöken skördas inte försöksmässigt. En omfattande ogräs- räkning genomförs däremot. Under hös- ten anlade. Det finns effektiva behandlingar av skräppa i etablerad vall. • Tidpunkt för behandling avgörande för bra resultat, bekämpa tidigt. • Ts-skörden ökade endast måttligt vid behan- dling men kvaliteten förbättras avsevärt. • Andelen klöver påverkas i mycket varierande grad beroende på behandling. • Ally 50 ST, Starane XL samt. Namnet skräppa har använts även om andra växter, till exempel om pestskråp, tussilago, kardborresläktet och andra. Gemensamt för dessa är att de har stora, breda, långskaftade blad (se till exempel H. C. Andersens Den fula ankungen, där ankungarna kläcks "under skräppebladen".). Enligt Svenska Akademiens ordbok  ‎Etymologi · ‎Arter · ‎Dottertaxa till · ‎Källor.

Skräppa Video

Skräppa skräppa

Att bort: Skräppa

Skräppa 874
Julie bergan 899
Högtryckstvätt bil Vårdcentralen mjölby
Skräppa Oncology

Skräppa - ugnen

Därför ska man sticka av den kraftiga pålroten ungefär en decimeter ner. Vissa arter odlas som grönsaker trädgårdssyra , särskilt i östra Europa. En normalstor skräppa kan producera tusentals frön som kan överleva i marken i upp till 80 år och bygger då upp en fröbank i jorden. Kemiska åtgärder Skräppa kan bekämpas vid flera tillfällen i växtföljden, vid vallbrott, i slåtter- och betesvall och i majs. En skyddsgröda som ensileras är bäst alternativ vid etablering av vall. Fungerar bra med en spetsig spade om man inte har allt för stenig jord.

Skräppa - kommer

En normalstor skräppa kan producera tusentals frön som kan överleva i marken i upp till 80 år och bygger då upp en fröbank i jorden. Skräppan är en platsbunden perenn som främst sprids med frö. Und-    vik långliggande vallar. Fröna överlever i flytgödsel men dödas i väl brunnen kompost och de överlever inte heller ensileringsprocessen. Tyvärr, din blogg kan inte dela inlägg via e-post. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Många upplever skräppan som ett ökande problem, både i ekologisk och konventionell odling och främst på djurgårdar med mycket vallodling.